Pagini

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Uleiul de ricin

Cred ca oricare fata a auzit vreodata de uleiul de ricin si intrebuintarile sale:).

  • Descriere oficiala:

Uleiul de ricin este in special cunoscut pentru proprietatile sale interne de purgativ si laxativ. De fapt, acestea sunt si intrebuintarile sale scrise pe eticheta. 

Alte proprietati ale uleiului de ricin tine de intrebuintarile sale externe. Una dintre ele este aceea de hranire si hidratare a tegumentelor. O alta ar fi aceea de stimulare a cresterii parului. Hai sa vedem cateva intrebuintari ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumusete. 

Intrebuintarile sale:


  • Negii - Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atat de mult sa scapam. In acest scop, trebuie masata cu ulei de ricin portiunea de piele de doua ori pe zi, cate un sfert de ora. Trebuie ca pielea sa fie masata cu miscari circulare si energice, astfel incat uleiul sa intre cat mai bine in piele. Acelasi tratament se poate aplica si in cazul alunitelor. 



  • Pielea intarita si bataturile - Pentru pielea intarita de pe coate, spre exemplu, este bine sa se unga portiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplica o bucata de bumbac pe pielea inmuiata cu ulei de ricin si se tine cel putin o ora. Se repeta tratamentul in fiecare seara. Pentru bataturi sau pielea intarita de pe talpi, este bine sa se unga talpa, in special zonele afectate, cu ulei de ricin si apoi sa incaltam niste sosete de bumbac, pe care sa le tinem in picioare cel putin 2-3 ore. Se repeta de asemenea tratamentul in fiecare seara. 



  • Unghii mai rezistente - Pentru cele care au unghii care se exfoliaza sau rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se da jos de pe unghii lacul si se aplica ulei de ricin pe unghii. Se sta minim o ora cu uleiul pe unghii si se maseaza in continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate. 




  • Gene mai lungi - Pentru cele care isi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata. Dupa circa o luna, vom remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere. Pentru usurinta, puteti folosi o periute de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene. 




  • Sprancene netede si lucioasa - Daca aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, raspunsul este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat in fiecare seara, de preferinta tot cu o periuta mai veche pentru rimel, si dimineata trebuie sa avem grija sa ne curatam fata in profunzime. Uleiul de ricin ne va ajuta in maxim o luna sa capatam sprancene mai netede si mai egale. 



  • Probleme de cadere a parului - Pentru cei care au probleme cu caderea parului sau “chelie”, uleiul de ricin este o solutie la indeamana. Tratamentul pentru par presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana. Bineinteles, a doua zi pielea capului trebuie bine spalata si clatita. 


    Sursa: www.ele.ro
    • Personal, l-am folosit pentru sprancene cateva zile:), dar acum jumatate de an...Vroiam sa folosesc tratamentul pentru 30 de zile dar nu am avut rabdare:D. Ce pot sa spun e ca...il iubesc! 

    Seara ma dadeam cu el pe sprancene iar dimineata urmatoare incepeau sa se vada rezultatele: Firele (care seara erau putin putin crescute) is dublasera lungimea:). 


    Unele prietene au incercat si ele pe gene,sprancene si spuneau ca nu are niciun efect:(...cred ca Uleiul de ricin ar efecte pentru toate persoanele... Din fericire, la mine functioneaza!!:D 
    Cand imi aplicam uleiul pe gene, cosmeticiana mea(fata care ma penseaza) imi zicea mereu "da` ce repede iti mai cresc sprancenele astea!" -nu era nici un compliment, nici o insulta; am luat-o ca pe o remarca-. I-am zis dupa aceea ca folosesc ulei de ricin iar ea mi-a spus la randul ei ca a folosit si ea dar nu i-a priit....deci nu puteti decat sa incercati ca sa vedeti daca merge si la voi:P



    • Acum as dori sa incep sa il folosesc pentru gene, pentru ca imi doream mereu gene mai lungi si mai frumoase:).NU le am scurte(nici foarte lungi), le am normale si curbate:). O sa ma tin de "tratament" 30 de zile...sa vedem ce se va intampla:D
    VOI, fetelor, ati folosit uleiul de ricin?Ce experienta ati avut? Pe gene ati remarcat vreo schimbare?

    Astept commenturile voastre!!:D

    Pupici multiiiii !!!!!:*:*:*


    8 comentarii:

    1. Salut!
      Eu l-as încerca pentru unghii, dar trebuie sa ma disciplinez, n-am reușit sa fac asta nici măcar cu uleiul de măsline pe care il ma in bucătărie....ideea e buna, si sunt convinsa ca si eficienta, am auzit ca are rezultate bune...cu consecventa am eu o problema :D

      RăspundețiȘtergere
    2. @Natasa - uleiul de ricin e foarte ieftin(2-3 lei) si eficient! ce sansa mai buna sa fim mai frumoase?

      RăspundețiȘtergere
    3. eu am folosit pe gene si pe par, nu am observat nici o diferenta pe gene, nu stiu :))

      RăspundețiȘtergere
    4. Pentru mine nu prea a avut efect uleiul de ricin [:(] dar am auzit ca la alte persoane chiar a functionat. Foarte informativa postarea, pupici!

      P.S.: Thanks for following me!

      RăspundețiȘtergere
    5. @ Denisa- Uleiul de ricin nu prieste tuturor:P
      @Ambra- You're welcome sweetie!

      RăspundețiȘtergere
    6. Cred ca e cel mai la indemana tratament pentru par si unghii. Singura problema e ca la spalare, e cam greu sa degresezi parul. EU folosesc acum un alt ulei pentru par si trebuie sa samponez de vreo 3 ori bine de tot.

      La mine a dat rezultate pe gene, ca in rest nu l-am folosit constant.

      Am inteles ca pentru unghii ar fi si mai eficient, daca este incalzit la o temperatura suportabila.

      RăspundețiȘtergere
    7. @Americanca-sa iti spun un secret...de vreo 2 ore citesc incontinuu pe blogul tau:D...m-a captivat pur si simplu.

      RăspundețiȘtergere
    8. :D Love it love it !
      Hey !:">
      Ai un blog award de la mine : http://charmy-bunny.blogspot.com/2011/01/my-first-blog-award.html

      (\_ _/) ♥
      (='.'=)♥
      (\_ _/) ♥
      Kisses from Honeÿ Bunny!

      RăspundețiȘtergere